1 Alzacka sa atka z buraków 1/2 ugotowanych buraków 1 szklanka fasoli "Ja " 1 cebulka dymka 2 y ki soku z cytryny 1 y ka musztardy 1 z bek czosnku 1 y ka posiekanego kopru 1 y ka majeranku szczypta kminku 2 go dziki 6 y ek oliwy sól, pieprz Sposób wykonania : Fasol namoczy przez par godzin, ugotowa i odcedzi . Buraki pokroi w plasterki. Dymk posieka . Przygotowa sos : musztard rozetrze z sokiem cytrynowym, zmia d onym czosnkiem, zmielonymi przyprawami i zio ami, dodaj c oliw . Fasol , buraki i cebul wymiesza i pola sosem. Bia a sa atka 2 bia e rzodkwie 2 jab ka 10 dag truskawek sos : 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki mietany kremówki 2 y ki soku z cytryny cukier szczypta imbiru. Sposób wykonania : Rzodkiew umy , obra i pokroi na cienkie plasterki. Jab ka umy , usun gniazda nasienne i pokroi w kostk Truskawki umy , os czy i poprzekrawa na pó . Wszystkie sk adniki wymiesza .
SAŁATKI
Informacje o dokumencie
Rozmiar : | 688.2 KB |
Rozszerzenie: |
Gość • 52 dni temu
DZIĘKI