PUCHATEK 1 Ajerkoniak 7 ó tek 1/2 kg cukru pudru 1 3/4 szklanki. zimnego gotowanego mleka 1 szklanki. spirytusu wanilia Wszystkie sk adniki po czy i zmiksowa . Wychodzi 1 litr ajerkoniaku. Ajerkoniak na 1 litr #1 8 ó tek 2 szklanki. cukru 1 1/2 szklanki. mleka 1 1/4 szklanki. spirytusu 50 g winiaku wanilia ó tka uciera na parze z cukrem, doda wrz ce mleko oraz wanili . Po wystudzeniu doda spirytus i wla do butelek Ajerkoniak na g sto 1/2 litra wódki 7 ó tek 1 1/2 szklanki cukru pudru 4 y ki mleka zimnego 6 do 8 y ek mleka w proszku cukier waniliowy Ajerkoniak pyszny - przepis Cioci Anieli 6 ó tek 1 kostka wie ego mas a 2 szklanki cukru pudru 1 butelka wódki cukier waniliowy * ó tka ukr ci z cukrem na puch * dodawa po jednej y ce mas a * po otrzymaniu jednolitej masy dodawa powoli wódk Bimber 1 resztki porzeczek po robieniu soku cukier dro d e woda proporcje do dowolne z wyj tkiem dro d y tych w zale no ci od ilo ci produktu ko cowego do 2kg na 50litrów zacieru owoców - du o cukru? zala wod i najlepiej
NALEWKI i INNE
Informacje o dokumencie
Rozmiar : | 266.1 KB |
Rozszerzenie: |
Gość • 9 miesiące temu
o8NqNLmA